Microsoft Teams

3 tips fra Damslund

Henrik Damslund – Principal Specialist hos Delegate – har over 30 års erfaring med Microsoft teknologier, og følger altid med, og specielt, når der sker noget nyt. Få de seneste tips og tricks om Microsoft Teams  her.

Tip 1 – Integration med LinkedIn

Hvis organisationen har tilladt det, kan man nu søge på LinkedIn profiler direkte i Teams.

På den måde kan man let slå kollegaer op på LinkedIn. Dette er muligt i Teams Chat, Kanaler, Møder og Opkald.

For at opsætte dette skal man først forbinde sin Teams til LinkedIn:

Det er p.t kun muligt at få LinkedIn information for kollegaer i egen organisation, men mon ikke det bliver udbygget, så man i fremtiden kan se fra andre organisationer også.

For at få det til at virke, skal man som bruger først forbinde Teams med LinkedIn:

Dette forudsætter at din organisation tillader LinkedIn integration. Dette kan du læse mere om her: https://docs.microsoft.com/en-us/azure/active-directory/enterprise-users/linkedin-integration

Herefter kan du i f.eks. en chat se ”LinkedIn” fanen oppe i topmenuen:

Når man klikker på den, finder Teams den LinkedIn profil der matcher brugerens mailadresse, og viser brugerens LinkedIn information:

Hvis LinkedIn ikke kan matche brugeren, foreslås der profiler som man kan vælge imellem.

Tip 2 – Automatisk gruppering af ejere i Kanaler

Hvor ofte har du ikke haft behov for at sende en chat til en kanalejer, og tænkt – ”Der er jo flere kanalejere, skal jeg så sende en besked til dem alle?”

Nej – for Microsoft har tilføjet en funktion der automatisk grupperer alle ejere i en automatisk gruppe, som kan bruges i en chat.

Det eneste du skal gøre, er at skrive @teamejere i din besked, så bliver den automatisk sendt til alle ejere i det aktuelle team.

Tip 3 – Åben indhold I nyt vindue

Arbejder man på flere skærme samtidigt kan der være rart at kunne få vist det der bliver præsenteret i et møde, og samtidig kunne se chat, persongalleri etc.

Med funktionen ”Indhold i nyt vindue”, åbnes der, som funktionen siger, et nyt vindue, hvor kun præsentationen vises, og i det eksisterende vindue bliver der nu vist persongalleri, chat etc.

Disse vinduer kan nu flyttes rundt på skærmene som man ønsker det.

Her ses et ”normalt” møde:

Nedenfor vises et møde hvor indhold vises i et nyt vindue:

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.