Start datarejsen med Artificial Intelligence (AI) i dag

Det højeste niveau og sidste evolution af datarejse
Artificial Intelligence (AI)

Det højeste niveau og sidste evolution af datarejse

Anvendelsen af AI kan indeholde et stort potentiale for din virksomhed, og indgår naturligt i det samlede arbejde med jeres data. Uanset dit udgangspunkt er Delegate klar til at løfte dig til næste niveau i din datarejse, og det er grunden til at vi har opbygget både erfaring og ekspertise inden for AI, som må kendetegnes som det højeste niveau og sidste evolution af datarejse.

Det er vigtigt at forstå det potentiale for innovation som dine data repræsenterer. AI skal tænkes som et værktøj der kan hjælpe dig med at opnå dine mål. Det betyder også at vi først sammen etablerer hvilke datadrevne innovationsmål der styrker din forretning, og derefter vurderer om det data du indtil nu har opsamlet kan anvendes af AI-modeller til at nå disse mål. Vores tilgang lader dig undersøge dette kritiske spørgsmål uden for stor risiko og omkostning.

Hvis dine data ikke er klar til at indgå direkte i AI-modellerne, kan vi sammen tilrettelægge en dataindsamlingsstrategi, der sikrer, at du efter kortere tid har opsamlet det data der kræves, og i det rigtige format, for at AI-modeller alligevel kan anvendes til at give dig de ønskede indsigter.

AI-drevne forretningsmål og indsigter

– Hvilke produkter skal jeg foreslå til mine kunder?
– Hvilke af mine kunder er med hvor stor sandsynlighed på vej over til konkurrenten?
– Hvordan skal jeg individualisere den enkelte kundes kontaktflade og kommunikation?
– Hvilke effektiviseringstiltag kan jeg lave i min virksomheds processer?
– Hvordan kan jeg automatisere kategorisering af dokumenter eller Emails?

Læs mere om hvordan AI kan være driver for jeres digitalisering.

Skræddersyet løsning eller standard services?

En AI-drevet løsning kan tage mange former ift. design og arkitektur, og det er vigtigt at have en pragmatisk tilgang. I Delegate arbejder vi som regel med Microsoft teknologier og til vores AI-løsninger anvender vi ofte teknologier som Azure Data Factory, DataBricks og AutoML.

Det vigtigste er dog at vi bygger en løsning der passer til dit ambitionsniveau og din nuværende situation. Et første skridt kan ofte være at benytte en standard løsning som ikke kræver så stor en investering, og som benytter færdige services som for eks. Azure Cognitive services, AI Builder, mm.

Ønsker du derimod at etablere en stærkere og mere fleksibel løsning, som er skræddersyet til dine behov gennem Feature Engineering, som skalerer og som kan løfte sig til et Enterprise niveau, har vi også erfaring med dette. AI er sjældent plug’n’play, og derfor er de stærkeste løsninger oftest dem der er skræddersyet til dine data og forretningsmæssige kontekst.

AI-indsigter du kan handle på

Mens traditionelle datavarehuse og rapporter kan give dig et godt overblik over data, og informere på et strategisk niveau og på ledelsesplan, er AI-indsigter det næste niveau som er kendetegnet ved at de inspirerer direkte handling – at de er operationaliserbare. I stedet for direktøren i cockpittet, er det nu manden på gulvet som får glæde af datadrevne indsigter.

Et eksempel Churn Prediction, hvor avancerede AI-modeller finder mønstre i historiske kundedata, og derved lærer at forudsige hvilke eksisterende kunder man mister i fremtiden, med hvilken sandsynlighed – før det sker, så man kan reagere proaktivt i sin kundefastholdelse. Denne indsigt operationaliseres så af de kundeansvarlige, som kan fokusere på de mest værdifulde højrisiko kunder. Se til inspiration vores Churn Prediction case hos STARK, hvor operationaliseringen af AI-indsigterne blev opsat og automatiseret i deres MS D365 løsning. Læs mere om løsningen her.

“Når vi i Delegate arbejder med at gøre vore kunder datadrevne, så er det naturligt for os, at vi sikrer en vidensoverførsel der medfører, at man som kunde opnår mulighed for selv at kunne drive løsningerne efterfølgende.”
– Lars Bo Nielsen, Head of Data & AI hos Delegate

AI med dataetik i fokus

I takt med at AI-drevne tiltag i stigende grad bliver en succesfaktor for danske virksomheder, er de etiske implikationer også kommet i fokus. Samtidig er lovgivningen omkring brugen af AI også i konstant udvikling – senest med nye retningslinjer på vej fra EU. Derfor er det vigtigt at indtænke dataetik i sine AI-løsninger. Etiske løsninger er nemlig også fremtidssikrede løsninger, fordi etikken ofte er forbrænder for den lovgivning der er på vej inden for kort tid.

Et fokus på dataetik hænger godt sammen med Delegates værdier, og vi har et stort engagement inden for dataetik på nationalt og EU-plan. Ud over at være officiel stakeholder på EUs European AI Alliance assessment list for etisk AI, konsulterer vores AI-eksperter løbende den danske regering om dataetiske retningslinjer – for eks. som medlem af regeringens dataetiske ekspertgruppe, samt som leverandør af den dataetiske værktøjskasse, som skal sikre at AI-udviklere får hjælp og inspiration til at udvikle etiske AI-løsninger. Læs mere om hvordan vi arbejder med dataetik i praksis når vi udvikler AI-løsninger her.