EIMSKIP: En klar datastrategi på rejsen mod at blive datadrevet

Eimskip er en førende transportudbyder i Nordatlanten med hovedsæde i Island.

Delegate har hjulpet Eimskip med at udforme og planlægge en klar datastrategi, som skal bane vejen for Eimskips vision om at blive en mere datadrevet organisation. Løsningen indebærer en modernisering af Eimskips it-infrastruktur og overgang til cloud-løsninger.

 Eimskip har et ønske om at aktivere den store mængde af data, de ligger inde med, og sikre at de bliver brugt til at understøtte virksomhedens forretningsmål og i højere grad blive en datadrevet organisation.

“Som en del af vores digitale rejse, var vi klar over, vi ikke havde brug for mere data, men vi kunne blive bedre til at udnytte den data, vi allerede havde.”
– Hilmar Karlsson, CIO i Eimskip

Eimskip har fra starten været bevidste om, at det ikke er nok blot at udskifte gammel teknologi med ny teknologi for at blive datadrevet – det kræver både nye måder at arbejde med data på og et data-drevet mindset. Ved at kombinere Delegates management consulting services og dybe forståelse for implementering af cloud-baseret datainfrastruktur, har Eimskip fået en løsning, der hjælper dem til en succesfuld datarejse.

Eimskip har selv været en aktiv del af arbejdet med at udforme datastrategien og har været med til at vurdere sin modenhed på tværs af de fire drivers: mennesker, organisation, processer og teknologi samt de fem ekspertiseområder indenfor data: datastrategi, automatisering, analyse, business intelligence og datastyring. Vurderingen giver indsigt i Eimskips aktuelle status og giver samtidig et nuanceret billede af, hvor organisationen kan vokse.

Med vurderingsrammen har Eimskip et værktøj til at vurdere deres modenhed og en struktureret tilgang til at vurdere, om de vokser som organisation i overensstemmelse med deres ambition om at blive datastrateger. Vurderingen resulterer i et scorekort, som derefter kan opdateres hver 3.-6. måned for at kontrollere, at datarejsen er på rette spor.

Med en tydelig datastrategi har Eimskip nu en plan og et blueprint for at gøre organisationen mere datadrevet og tage de første skridt i retningen mod at levere kontinuerlig værdi.

Datastrategien har styrket kommunikationen med interessenter, da den har tydeliggjort nødvendigheden af konkrete handlinger fra både forretning og it-organisation, og hvorfor det er afgørende for Eimskip at blive datadrevet.

“Vi er meget tilfredse med resultatet og den korte tid, det har taget Delegate at levere løsningen.“
– Hilmar Karlsson, CIO i Eimskip

Delegates løsning til Eimskip er leveret i tæt samarbejde med vores søsterselskab i The Digital Neighborhood, Cmotions. Cmotions er en førende datakonsulentvirksomhed i Holland.

”Vi rakte ud til vores nuværende leverandørbase og kom frem til, at Delegate var bedst egnet til opgaven i samarbejde med søsterselskabet Cmotions. Delegate tilbød en veldefineret tilgang til datastrategi, og efter en række workshops skabte vi vores strategi og definerede en POC i en ny cloudbaseret teknologi.”
– Hilmar Karlsson, CIO i Eimskip
Vil du kontaktes?
Udfyld formularen

Vi vil hellere end gerne hjælpe jeres organisation. Udfyld formularen, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

Morten Fritsch, Director

mfr@delegate.dk
+45 53 53 69 59

Seneste cases

Start dit næste projekt med os

da_DKDanish