indlæg af peter østergaard

digital transformation: hvorfor taler vi stadig om rejsen, der kan sikre jeres fremtid?

4. august 2019

Vi har ramt andet halvår af 2019 – og vi taler stadig digitalisering.
Det bliver vi nok ved med.

For faktum er, at halvdelen af alle danske bestyrelser har en forventning om, at deres topchef sætter mere fart på den digitale udvikling af organisationen.

Desværre står rigtig mange topchefer overfor et projekt, de ikke har reel erfaring med.

Mange topchefer har ikke tidligere stået for den store digitale transformation, for selvom vi har hørt meget om digitalisering, så er end-to-end digitalisering af organisationer nyt.

Men det er det, der skal til. Og det er dét, der efterspørges.

Digital transformation er et stort og omfattende projekt.

Det er muligvis derfor, vi bliver ved med at tale om det – frem for at gøre det. Det er nemlig ikke bare lige gjort. Digital transformation er i virkeligheden transformation af hele forretningen og dermed IKKE et lille projekt, der kan køres på sidelinjen.

Vil I digitaliseres og være med blandt de organisationer, der kan tiltrække arbejdskraft fremover, skal digital transformation være kernen i jeres forretning og omdrejningspunkt for jeres projekter. Der er ingen vej uden om.

men hvordan?

Vores bedste råd til digital transformation af jeres forretning er, at I tager et stort skridt tilbage, og ser på potentialet i jeres forretning. Det handler om at finde det største potentiale i virksomheden: Hvor kan digitale teknologier skabe størst mulig værdi for jer som organisation?

Det kræver både indsigt og åbenhed. Men når det står klart, hvor den største værdi og det største potentiale ligger, er I klar til at definere en håndfuld digitaliseringsprojekter, der helt fra starten skal have ledelsens fokus. Det skal være meget konkrete og operationelle projekter, der kan kickstarte processen og give momentum til den videre digitaliseringsrejse.

Et af de råd vi tager med til vores kunder, når vi taler digitalisering og digital transformation er, at de fundamentale digitaliseringsprojekter altid skal have anker i ledelsen. De skal drives af ledelsen og sponsoreres herfra for at få den ønskede vægt og værdi i organisationen.

værdien af digital transformation

Den reelle værdiskabelse af det store digitale transformationsprojekt kommer langt fra kun ved omkostningsreduktion forbundet med nye effektive systemer og strømlinede processer. Jeres kunder skal gerne opleve en bedre service og få en bedre kundeoplevelse. En yderligere positiv sideeffekt er øget medarbejderengagement!

Medarbejderengagement er muligvis ikke noget, I måler værdien af i dag, men fordi medarbejderne er så vigtigt et aktiv i den digitale transformation, er det værd at kigge ind i.

Historisk set er der god grund til at antage, at 80% af jeres medarbejdere også er der om 2-3 år – når I er godt etableret i jeres digitale processer.

Det er derfor afgørende for jeres digitale succes, at I engagerer jeres medarbejdere, og lærer dem at arbejde i rammerne af de nye digitale redskaber og processer.

Digital transformation kan kort sagt være et trækplaster for fremtidens medarbejdere. Der er og vil vedblive med at være rift om arbejdskraften. En arbejdsplads med færre manuelle processer, automatisering af rutiner og IT-løsninger, der giver en god oplevelse, vil være et parameter i rekruttering af fremtidens arbejdskraft.

rådgivning om digital transformation og forretningsudvikling

Digital transformation kan være et stort og for mange uoverskueligt projekt at kaste sig ud i.

  • Hvor skal I starte?
  • Hvad skal I prioritere?
  • Hvilke teknologier skal I lægge jer op ad?

Det er blot et par af de helt fundamentale spørgsmål, der stiller sig i kø.

Vi har hjulpet en lang række organisationer med deres digitaliseringsrejse, og gør det stadig.

Har du brug for sparring eller rådgivning om digital transformation, kan du læse mere om vores ydelse her eller kontakte undertegnede (Peter Østergaard) direkte for en snak om jeres muligheder.

Send mig en besked herunder eller ring til mig på tel. 20 58 88 38

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.