Online portal til Eksport Kredit Fonden

Platformen SharePoint giver gode samarbejdsfaciliteter og har rig mulighed for kundetilpassede ændringer.
Eksport Kredit Fonden

Sharepoint portal til videndeling og samarbejde på tværs af organisationen

Eksport Kredit Fonden (EKF) hjælper små og store danske eksportvirksomheder ud i verden med finansierings- og forsikringsløsninger. Her kan du læse om hvordan vi hjalp dem med Sharepoint Intranet og en portal til vidensdeling.

På baggrund af EKFs analyse: “Vi vinder på viden – et oplæg om videnstrategi for Eksport Kredit Fonden”, var det nødvendigt at gentænke informationsstrukturen i organisationen. Organisationens gamle systemer understøttede kun meget rigide strukturer, og var vanskelige at søge information i. Derfor var der brug for etablering af en ny virksomhedsportal.

Kravene til den nye virksomhedsportal var at:

  • Viden blev tilgængelig på tværs af afdelinger
  • Samarbejde kunne foretages på tværs af afdelinger
  • Arbejdsrutiner for videndeling understøttedes i forbindelse med lagring af viden fra gruppemøder, mødereferater, rapporter, e-mails og personlig kontakt.

Tæt samarbejde mellem brugere og udviklere med let tilgang fra Sharepoint

I tæt samarbejde med en vidensgruppe i EKF blev kravene fra alle afdelinger afdækket og kvalificeret. Valget af systemplatform faldt på Microsoft SharePoint, der med gode samarbejdsfaciliteter og rig mulighed for kundetilpassede ændringer var ideel til opgaven. For at sikre overensstemmelse mellem brugerkrav og løsning og størst mulig fleksibilitet i forhold til arbejdsprocessen blev udviklingen foretaget i et tæt workshop-forløb mellem brugere og udviklere.

Intuitivt system

Det var essentielt, at den almindelige vidensarbejder skulle kunne anvende systemet uden større uddannelse og finde det intuitivt at arbejde med. Dette blev bl.a. opnået på baggrund af Microsoft SharePoints tætte integration til Microsoft Office-pakken.

Alle fællesdrev er erstattet med Microsoft SharePoints dokumenthåndtering, og hver afdeling havde fået sit eget websted med detaljerede, afdelingsrelevante oplysninger, integration med Outlook og mulighed for egne projektrum.

Ønsker du at læse mere om Portaler?

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.