FLSmidth satser på IoT
Med gennemtænkt IoT-arkitektur er FLSmidth klar til fremtiden – Delegate har bidraget med videreudvikling og kvalitetssikring af deres IoT-satsning.
FLSmidth

Fremtidssikret IoT-arkitektur

FLSmidth er ikke kun ledende inden for bæredygtig produktion til mine- og cementindustrien. De går også forrest, når det kommer til udnyttelse af teknologi og data i deres forretningsprocesser. Der tænkes langsigtet, med et ønske om at gøre tingene rigtigt fra starten.

Med den ambition og en række IoT-drevne dataprojekter, har Delegate bidraget med Edge arkitekter, der har arbejdet med videreudvikling og kvalitetssikring af FLSmidths IoT satsning.

”Delegate har leveret en yderst velkvalificeret IoT EDGE arkitekt, som har sikret implementering af en robust, skalérbar og veldokumenteret EDGE løsning. Det har været en stor fordel at arkitekten desuden er meget stærk på Azure, og dermed har haft en mere holistisk tilgang til opgaven, som har sikret fuld sammenhæng. Vi er meget tilfredse med vores samarbejde med Delegate.” – Peter Matthiesen, Program Manager hos FLSmidth.

FLSmidths store IoT løsning

En af grundstenene i FLSmidths IoT satsning er en ARM baseret field agent. Field agenten er en mini-computer med mange input muligheder og med indbygget 3G/4G modem, der gør det muligt for FLSmidth at opsamle måleværdier fra en række kontrolsystemer fra cementfabrikker eller mining sites og transmittere data sikkert til deres IoT cloud løsning.

Da der er tale om relativt store sites med potentielt tusindvis af sensormålinger, der skal opsamles og lagres, kræver det et solidt system med en gennemtænkt arkitektur. Det har netop været Delegates opgave at sikre, at field agentens arkitektur lever op til alle krav.

Arbejdet ved delegates IoT aktitektur

Opgaven har blandt andet bestået i at fastlægge arkitekturen for platformen – med skarpt øje for fremtidig brug. I opgaven har også ligget at indtænke standard interfaces for softwareplatformen, der er baseret på docker, hvilket gør det nemt at udvide platformen med nye moduler, når der skal opsamles data fra nye systemer. Gennemtænkte og standardiserede rammer betyder helt enkelt, at endnu flere teams hos FLSmidth kan udvikle Edge applikationer, der kan afvikles på field agenten.

Eksempler på opgaver Delegate har løst i FLSmidths store arbejde er blandt andre:

  • Generel sparring omkring IoT arkitektur
  • Indsamling af tekniske krav fra forretningen til nye applikationer, der skal afvikles på field agenten
  • Designbeskrivelser af nye Edge applikationer, der også kan implementeres af underleverandører
  • Samarbejde med underleverandøren om udvikling af nye Edge applikationer og review af underleverandørens løsning
  • Samarbejde med test team omkring retningslinjer
  • Ensretning af test setup på tværs af Edge og Cloud løsningen
  • Samarbejde med Cloud arkitekterne omkring nye grænseflader mellem Edge og Cloud

Ønsker du at læse mere Internet of things?

“Vil du vide mere om, hvordan I får en gennemtænkt og struktureret IoT-løsning? Ring til mig på telefon 53 53 69 59, så starter vi med en snak om, hvor I er i dag, og hvilke behov I har.”
– Morten Fritsch, Director hos Delegate

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.