Ingeniørforeningen IDA migrerede til én portal

IDA sammenlagde organisationens tre udadvendte portaler til et stort nyt – den nye løsning blev implementeret i Microsoft Azure Cloud.
IDA

Hjulpet sikkert mod skyen

Ingeniørforeningen, IDA, har en meget klar vision: At realisere potentialet i teknologi og viden. Det afspejler sig helt naturligt i organisationens IT-løsninger, og IDAs ønske om at flytte forretningskritiske løsninger i skyen.

Et af de helt store cloud-projekter, som IDA har kastet sig over i 2018, er sammenlægningen af organisationens 3 udadvendte portaler til et stort nyt IDA.dk. Den nye løsning skal, som det mest naturlige for IDA, implementeres i Microsoft Azure.

Godt fra start med delegates Azure Cloud foundation

Til formålet havde IDA set, at de havde behov for sparring i form af en rådgivende ressource, der kunne hjælpe dem godt fra start. ”Vi havde ganske lidt erfaring i Azure og vidste, at vi havde brug for rådgivning. Egentlig havde vi forestillet os, at vi ”blot” skulle bruge en mand, der kunne arbejde sammen med os, så vi fik sat det hele fornuftigt op, men vi blev klogere, og Delegates store indsigt i platformen viste, at vi have behov for at starte et mere grundlæggende sted,” siger Bjørn Borup, CIO hos IDA.

Og det var præcist, hvad IDA gjorde. De kastede sig ikke hovedkulds ud i at implementere det nye IDA.dk i Azure men valgte at starte deres rejse i skyen med et grundlæggende Azure Foundation forløb.

”Delegate hjalp os rigtig godt på vej med virkelig kompetent rådgivning, der både gav os indblik og forståelse, men som i den grad også udfordrede os på vores antagelser. Vi kunne muligvis have startet vores rejse i skyen uden Azure Foundation, MEN jeg er slet ikke i tvivl om, at hele forløbet med Delegate har hjulpet os hurtigere i gang og vil vise sin værdi langt frem i tiden,” siger Bjørn Borup.

4 nøgleelementer

Delegate Azure Foundation har et meget klart formål: At sikre en holdbar plan for, hvordan en given organisation eller virksomhed kommer sikkert og struktureret i skyen uden at gå på kompromis med governance, cost management, struktur, processer og kompetencer.

Med Azure Foundation fik IDA således bygget et fundament og lagt en langsigtet plan for organisationens fremtidige Azure løsninger. IDA fik blandt andet:

  • Gennemgået deres processer og struktur
  • Et workshopforløb, der kom hele vejen rundt om IT-forretningen og tog højde for alle medarbejderes input.
  • Klare anbefalinger til organisationens fremtidige struktur og arbejde i Azure, baseret på konklusioner fra workshopforløbet og Delegates best practise erfaringer med platformen.
  • Rådgivning i forhold til optimal brug af platformen og ressourcer.

Et forløb med betydning for fremtiden

IDA har taget godt imod rapporten med anbefalinger. En rapport som er blevet til på baggrund af de workshops Delegate faciliterede. ”Nu er vi klar til Azure! Delegate har leveret ved at stille skarpt, så vi nu kan udarbejde en tydelig og brugbar plan, der sikrer, at vi overholder governance og fastholder forretningskritiske retningslinjer på en helt ny platform. Alt er gennemtænkt, og vi ved hvilken vej, vi skal gå for at komme godt fra start,” siger Bjørn Borup og fortsætter:

”Forløbet har ikke alene givet os en klar plan for, hvordan vi bygger vores Azure løsninger i overensstemmelse med IDAs generelle governance, hvilket var et af vores fokusområder. Det har også vist os, at vi kan arbejde mere effektivt ved at implementerer DevOps for at få mest muligt ud af vores ressourcer. Det er gået op for os, at vi har en IT-udviklingsafdeling og en IT-driftsafdeling, der kan arbejde endnu bedre sammen. Vores behov er i virkeligheden en anden kultur og mindset, som vi nu arbejder på at implementere.”

Foreningen er nu helt klar til næste skridt på rejsen. De har klare anbefalinger, som IDA selv har været med til at formulere gennem Azure Foundation, og et nyt IDA.dk i skyen er godt på vej til IDAs 110.000 medlemmer.

Ønsker du at læse mere om Cloud Rådgivning, Proces Optimering eller Azure?

“vil du høre mere om Delegate Azure Foundaton, og hvad der egentlig skal til for at få succes med springet fra en on-premise løsning til skyen? Vi kan hjælpe jer hele vejen fra den første strategiske rådgivning til den praktiske migrering. Ring til mig på telefon 53 53 69 59, så starter vi med en snak om, hvor I er i dag, og hvilke behov I har.”
– Morten Fritsch, Director hos Delegate

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.