Virksomhedsportal til Eksport Kredit Fonden

Virksomhedsportal til Eksport Kredit Fonden

 

Løsningen giver videndeling og samarbejde på tværs af hele organisationen. 

 

Eksport Kredit Fonden (EKF) forsikrer mod risiko ved finansiering af dansk eksport på usikre markeder, drives på forretningsmæssige vilkår og er garanteret af den danske stat.


På baggrund af EKFs analyse: "Vi vinder på viden – et oplæg om videnstrategi for Eksport Kredit Fonden", var det nødvendigt at gentænke informationsstrukturen i organisationen. Organisationens gamle systemer understøttede kun meget rigide strukturer og var vanskelige at søge information i. Derfor var der brug for etablering af en ny virksomhedsportal.

 

Kravene til den kommende virksomhedsportal var at:

 

  • Viden blev tilgængelig på tværs af afdelinger
  • Samarbejde kunne foretages på tværs af afdelinger
  • Arbejdsrutiner for videndeling understøttedes i forbindelse med lagring af viden fra gruppemøder, mødereferater, rapporter, e-mails og personlig kontakt.

 

Tæt samarbejde mellem brugere og udviklere

 

I tæt samarbejde med en vidensgruppe i EKF blev kravene fra alle afdelinger afdækket og kvalificeret. Valget af systemplatform faldt på Microsoft SharePoint, der med gode samarbejdsfaciliteter og rig mulighed for kundetilpassede ændringer var ideel til opgaven. For at sikre overensstemmelse mellem brugerkrav og løsning og størst mulig fleksibilitet i forhold til arbejdsprocessen blev udviklingen foretaget i et tæt workshop-forløb mellem brugere og udviklere.

 

Intuitivt system

 

Det var essentielt, at den almindelige vidensarbejder skulle kunne anvende systemet uden større uddannelse og finde det intuitivt at arbejde med. Dette blev bl.a. opnået på baggrund af Microsoft SharePoints tætte integration til Microsoft Office-pakken.

 

Alle fællesdrev er erstattet med Microsoft SharePoints dokumenthåndtering, og hver afdeling havde fået sit eget websted med detaljerede, afdelingsrelevante oplysninger, integration med Outlook og mulighed for egne projektrum.

 

For yderligere information kontakt:

 

Direktør, Peter Østergaard på 2058 8838