Skyen binder J. Lauritzens flåde og administration sammen

IoT binder J. Lauritzens flåde og administration sammen

 

J. Lauritzen får lettere overblik over sin flåde og dens bevægelser. Samtidig får de hurtigere responstid i forhold til at hjælpe besætninger med at optimere skibenes performance.

 

Delegate har leveret en IoT løsning til J. Lauritzen, som kombinerer cloud og Business Intelligence via satellitforbindelse. J. Lauritzens Performance Management afdeling vil med den nye løsning modtage løbende opdateringer om tilstanden på virksomhedens skibe og får overblik, via et visuelt Business Intelligence (BI) værktøj, og kan reagere umiddelbart for at optimere skibenes performance.

 

"Delegate skaber indsigt og værdi i hele kundens værdikæde. De formår at bringe IoT og Azure Machine Learning i spil samt at slippe data fri i virksomhederne." Microsoft om valget af Delegate som årets Digital Transformation Partner 2016, på baggrund af netop arbejdet hos J.Lauritzen. 

 

 

Løsningen bliver en klar forbedring i forhold til det tidligere system. Her modtager Performance Management afdelingen data fra skibene pr. mail én gang i døgnet, data som herefter skal bearbejdes, før den kan benyttes. Disse data bliver derfor hovedsageligt brugt til at lave statistiske månedsrapporter over skibenes performance. Data er således i visse tilfælde allerede forældet, når den når forretningen.

 

EN SPECIALISERET KOMBINATION AF STANDARDFUNKTIONALITETER

 

Løsningen giver en tættere binding mellem skibenes bevægelser og forretningens mulighed for aktion. Delegate er glade for at have kunnet rådgive J. Lauritzen i brugen af Azure på en cost effective måde, og vi er stolte af at have kunnet levere en løsning på kort tid.

 

”Hovedårsagen til at ”Time to deliver” er kort for denne løsning, er, at vi har brugt mange standardkomponenter, som er blevet tilpasset i mindre grad. Det nye performance overblik er altså bygget som en specialisering af tilgængelige standardløsninger. ” siger Delegate Azure ansvarlige, Managing Consultant, Simon J.K. Petersen.

 

TÆTTERE BINDING AF ADMINISTRATION OG FLÅDE

 

Løsningen, som Delegates konsulenter har lavet, består overordnet af to elementer: En installer og en integration af en række Microsoft IoT services, som resulterer i, at J. Lauritzens administration hele tiden modtager opdateret information om skibenes placering og performance.

 

  1. Installeren er lavet, så J. Lauritzens egne teknikere nemt kan installere Windows Servicen på skibene. Hvilket effektiviserer processen med at få løsningen op at køre betydeligt, fordi installeringen kan ske, mens skibene er i rute.                                                                                                                     
  2.  Integrationen består af flere forskellige Microsoft Services, som behandler den data, som Performance Management afdelingen modtager via Azure Event Hubs.

 

 

Performance Management afdelingen kan herefter trække data ned til behandling i en specialiseret udgave af PowerBI. En udgave som er udarbejdet af Performance Management afdelingen med hjælp fra Delegates konsulenter, så den i meget vid udstrækning benytter PowerBIs standardfunktionaliteter. Skibenes data præsenteres i et interaktivt kort, som både viser skibenes position og rute, samt forskellige marinespecifikke data, som fx vindstyrke, lufttryk, temperatur og nedbør. Dataen på kortet er sorterbar, så den kan tilpasses den individuelle bruger.

 

For yderligere information kontakt:

 

Direktør, Peter Østergaard på 2058 8838

 

Eller Business Development Manager, Morten Fritsch på 5353 6959