Maersk Container Industry satser på IoT
Ruster forretningen til fremtiden med stor IoT-løsning, hvor data er omdrejningspunktet.
Maersk Container Industry

Ruster forretningen til fremtiden med stor IoT-løsning

Maersk Container Industry (MCI) opererer i et marked med hård konkurrence. Det er ikke nyt, og MCI har før ændret kurs, og gik fra både at producere stålcontainere og kølecontainere (i fagterm kaldet reefers), til i dag udelukkende at fokusere på kølecontainere og relaterede løsninger.

På trods af en stærk position i markedet for kølecontainere, hvor de ikke blot har et af de stærkeste produkter, men også er et veletableret navn, mærker de i stigende grad konkurrencen og ved, at kun de tilpasningsdygtige overlever.

Derfor har MCI taget forretningen et skridt videre. Et skridt ind i fremtiden med IoT.

Sekstant – en ny retning bygget på data

MCI nyeste satsning har fået navnet ”Sekstant”. Sekstant er en omfattende kundevendt dataløsning, der forbinder kerneforretningen med de nyeste teknologier Cloud, IoT (Internet of Things) og Advanced Analytics.

Målet er entydigt at sikre forretningen til fremtiden, og på den måde er sekstant ledestjernen i et nyt kapitel med data som omdrejningspunkt.

Men hvad kan Sekstant? Og hvordan skal det sikre MCI i fremtiden?

En IoT-løsning der giver kundeoplevelse i særklasse

 

Grundstenen i Sekstant er store mængder data fra de enkelte kølecontainere, som sendes til en Cloud løsning bygget i Microsoft Azure. Her gemmes og behandles indkomne IoT-data, så data kan udstilles på en meningsfuld måde for de mange forskellige slutbrugere.

Data fra kølecontainerne er synliggjort gennem en webportal mod kunderne, hvor de kan overvåge deres fødevarer under transport.

Kunderne kan blandt andet:

  • Få indsigt i det nøjagtige energiforbrug for den enkelte kølecontainer, så de kan undersøge om afregning er korrekt og minimere deres omkostninger.
  • Levere endnu bedre ”Total Cost of Ownership” (TCO) til deres slutkunder, da de har realtidsindsigt i driften af kølecontaineren. På den måde kan de nemlig sikre oppetiden, bedre overvåge indholdet i kølecontaineren og dermed reagere, hvis der skulle opstå fejl og rette inden lasten bliver udsat for risiko.
  • Ændre indstillinger i temperatur og atmosfære under fragten.
  • Hurtigt opdage skader på kølecontaineren under transport og håndtering.
  • Opnå besparelser ved klargøring til transport og service.
  • Optimere udnyttelsen af den enkelte kølecontainers drift.
  • Dokumentere udledt CO

Omdrejningspunktet for Sekstant var at differentiere kølecontainere fra MCI fra konkurrenternes. Og det er præcis, hvad MCI har opnået: De har fået en kundevendt dataløsning, som skaber betydelig merværdi.

”Der har været løsninger på markedet i nogle år fra udbyderne på siden af branchen, men salget har været begrænset. For os har det været et krav at værdiskabelsen ved systemet skal være langt større end omkostningerne – og det er vi kommet i mål med. Som producent af selve kølecontaineren har vi domænekendskab og bedre muligheder for at opnå dette, såfremt det bliver bakket op af kreativitet og hårdt arbejde.” – Anders Gamborg Holm, Maersk Container Industry

Et komplekst projekt med store interne fordele

Sekstant er skabt til at kunne håndtere mere end 200.000 aktive kølecontainere i drift over hele verden. Det har krævet en gennemtænkt løsning, med en grundig planlagt arkitektur.

IT-arkitektur bag Sekstant er fra start bygget til håndtering af de mange forskellige datatyper, der kommer fra et industrielt produkt som en kølecontainer. Med op til 60% af driftstiden ombord på et skib i internationalt farvand med begrænset internetopkobling kommer data ofte i større batch. Derfor var det vigtigt med en cloud løsning som Azure, hvor beregningskraften er til rådighed, når der er behov for det. Da løsningen indeholder følsomme forretningskritiske data, er datasikkerheden nøje planlagt og et centralt element i Sekstant.

Sekstant var starten på en datadrevet rejse, og målsætningen var at skabe en kundeoplevelse, der gjorde en forskel. Men de interne fordele har også vist sig store.

Sektant giver blandt andet:

  • Overblik over, hvordan den enkelte kølecontainer bedst driftes og serviceres.
  • Adgang til remote opgradering af den enkelte kølecontainers styresystem i forbindelse med softwareopdateringer, så det ikke længere skal gøres når containeren er i havn.
  • Mulighed for fjernsupport ifht. reparationer.

Det langsigtede potentiale er, at MCI i fremtiden får et langt bedre indblik i kundernes anvendelse af kølecontainere.

Det giver ikke kun mening på den korte bane i forhold til service og vedligehold. På den lange bane kan den store mængde data skabe et helt nyt fundament for produktudvikling, og betyde en verden til forskel for forretningen.

På den måde er Sekstant en IoT-løsning med stor værdi. Men det var aldrig blevet en succes uden et stærkt samarbejde og grundig forberedelse.

”Smart Product løsninger, hvor IoT anvendes i et i forvejen komplekst industrielt produkt, er ofte omfattende og stiller store krav til både Cloud platform og implementeringspartner – samt til de mange andre afhængigheder til hardware, teleselskaber og øvrige IT-systemer. Alt skal spille og arbejde sammen! Men det er både sjovt og virkelig fantastisk at opleve, hvordan en forretningskritisk løsning som Sektant, er med til at enable en ny data-drevet rejse baseret på en klar strategisk satsning for en international virksomhed som MCI.” – Kim Hyttel Nikolajsen, Data & AI ekspert hos Delegate

De foreløbige resultater 

MCI oplever allerede fra lanceringen af Sekstant betydelige salgsmæssige fordele ved, at de er “front-runners” og de første til at bygge en integreret IoT-løsning. Det har gjort det væsentligt lettere at få taletid ved kunderne.

”Vi har oplevet enorm stor interesse fra kunder, senest ved demonstrationer på årets vigtigste messe Intermodal i Hamborg. Repræsentanter fra hele verden tog sig god tid til at se, hvilken forskel vi som den første OEM kan gøre med en IoT løsning. Vi gør klar til at demonstrere systemet for mange af disse kunder i felten nu.” – Anders Gamborg Holm, Maersk Container Industry

Et andet vigtigt parameter i forhold til dialogen med kunderne, har været nye branchevilkår.

Fra 2020 er der nemlig nye vilkår for hele branchen. Med fokus på at udlede mindre Co2 stilles der krav til, at der skal benyttes en anden og langt dyrere type brændstof. Det betyder en omkostningsstigning på hele 45% på brændstof! Med Sekstant er MCI et stort skridt foran konkurrenterne, og kan hjælpe deres kunder ved at synliggøre det faktiske strømforbrug under fragten. Det indblik giver mulighed for at beregne de faktiske udgifter, og danner grundlag for næste skridt i forhold til at minimere brændstofudgifter i forbindelse med transport af kølecontaineren til land og til vands.

”Energieffektivitet har altid været en vigtig salgsparamenter for Star Cool og teknologisk har vi altid været ét skridt foran vores konkurrenter. Sekstant vil hjælpe vores kunder til at kunne få fuldt udbytte vha større gennemsigtighed og monitorering af reefer flådens reelle energiforbrug.” – Anders Gamborg Holm, Maersk Container Industry 

Vil du vide mere om Sekstant bør du se Maersk Container Industry’s film om løsningen her.

Vil du læse mere om Strategisk rådgivning, Iot Industri, Azure eller IoT?

“Vil du vide mere om, hvordan I kan tage jeres forretning videre med IoT? Ring til mig på telefon 53 53 69 59, så starter vi med en snak om din virksomheds behov.”
– Morten Fritsch, Director hos Delegate

Comments (2)

[…] MCI fortæller om deres nyeste data-satsning: en omfattende energieffektiv kundevendt dataløsning, der via sensorer skal installeres på mere end 200.000 kølecontainere og forbinde kerneforretningen med de nyeste teknologier Cloud, IoT (Internet of Things) og Advanced Analytics. Læs mere om casen her. […]

[…] Kim Hyttel Nikolajsen fortæller om MCI’s nyeste data-satsning: en omfattende energieffektiv kundevendt dataløsning, der via sensorer skal installeres på mere end 200.000 kølecontainere og forbinde kerneforretningen med de nyeste teknologier Cloud, IoT (Internet of Things) og Advanced Analytics. Læs mere om casen her. […]

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.