Indlæg af Peter Østergaard

Man kan altid gøre det bedre, del 1

11. november 2020

Jeg vil i den kommende tid komme med forskellige blogindlæg, der alle handler om, hvordan vi i Delegate for tiden arbejder med at gøre Delegate til en endnu bedre virksomhed og arbejdsplads. Jeg vil forsøge at beskrive de udfordringer, som vi arbejder med og hvordan vi forsøger at løse dem.
Direktion og bestyrelse

To af de mest interessante spørgsmål i en virksomhed, der vokser er: Hvordan sikrer man den rette udvikling og hvornår inddrager man andre personer end ejerkredsen i centrale og vitale beslutninger for virksomheden? I Delegate har vi fokus på mest mulig medarbejderinddragelse og derfor besluttede de 5 partnere i Delegates ejerkreds, tilbage i 2015, at vi ville sikre os, at vi ikke kom i et situation med et ”partnersyndrom”.

Risikoen ved et ”partnersyndrom” er, at bare fordi man er ejer af en virksomhed, er man måske ikke den mest kompetente til altid at træffe alle beslutninger der vedrører virksomheden. Samtidig er der stor risiko for, at det bliver svært at se situationer og udfordringer fra nye vinkler eller anskue tingene en smule mere holistisk, da man ofte selv er dybt involveret i problemstillingen.

Vi har derfor ændret direktionen i Delegate således at den i dag også består at to medarbejdere, der ikke er partnere. Samtidig er to af partnerne trådt ud af direktionen. Jeg er sikker på, at der vil være mange der tænker: “Ja ja, men så har I bare partnermøder og træffer alle beslutninger der, selvom I har en direktion”.

Men mandatet til direktionen er helt klart; den har beslutningskompetence. En nødvendighed hvis det skal være muligt at træffe de beslutninger der skal til, for at drive en virksomhed som vores.

Dynamikken mellem direktionen og bestyrelsen er vigtig, derfor har vi samtidig besluttet at der ikke skal være sammenfald mellem direktionen og bestyrelsen. Derfor vil de tre partnere som stadig er i direktionen, på sigt udtræde af bestyrelsen.

Dette vil ske så snart de rette eksterne personer er fundet. Personer der på bestyrelsesniveau kan hjælpe Delegate med at indfri vores nuværende vision om at være den bedste danske leverandør af forretningskritiske løsninger baseret på Microsoft Cloud teknologi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.