Magnus Gether Sørensen er nyudnævnt MVP

12. december 2022

Senior Consultant i Delegate Magnus Gether Sørensen har netop modtaget titlen som MVP (Most Valuable Professional). En titel som kun bæres af 42 personer i Danmark og af ca. 3000 rundt om i verden.

– Indenfor Microsoft er det helt klart en af de største anerkendelser, du kan få, og jeg fik jo at vide af nogle andre MVP’ere, at hvis du kun jagter titlen for at blive MVP, så får du den ikke, fortæller nyudnævnt MVP og Senior Consultant i Delegate, Magnus Gether Sørensen.

For at komme i betragtning til den ærefulde titel som Microsoft Most Valuable Professonal (MVP) er der tre parametre, som skal være opfyldt:

  1. Du skal have udmærket dig hos mange mennesker – det vil sige, at det du laver, skal læses eller høres af mange.
  2. Hvad end dit bidrag er, skal det være fordelt over hele året, så du løbende tilføjer værdi til fællesskabet.
  3. Og så skal dit indhold være fagligt relevant med teknisk dybde.


Trods kommentarerne fra kolleger i branchen fortsatte Magnus med egne ord med at ”slave” sig igennem for at opnå titlen som MVP – lige indtil, han brændte ud.

– De ting, jeg lavede i Microsoft community’et, gjorde jeg udelukkende for at blive MVP, men det ligger ikke fast, hvad det er, som skaffer dig titlen. Der er ikke nogen bestemt målestok for, at når du for eksempel har skrevet x antal blogindlæg, så er den hjemme. Men jeg fortsatte med at jagte titlen og endte med at brænde ud. Jeg kunne slet ikke se meningen med det og gad ikke rigtig længere, fortæller han.

– Herefter fandt jeg nogen i community’et, som jeg synes lavede noget spændende og var hyggelige mennesker. Jeg ville jo stadig gerne være MVP, men nu handlede det mere om, at det jeg lavede skulle være sjovt. Så i og med jeg lavede noget, som jeg synes var sjovt, så kom motivationen et andet sted fra. Og så blev jeg tilfældigvis belønnet med en MVP-titel. Så at få titlen efter sådan en rejse, det har været rigtig fedt. 

For at komme i betragtning til titlen skal man først nomineres, og herefter skal den nominerede skriftligt forklare, hvad han eller hun har gjort for Microsoft community’et – vel og mærke udenfor arbejdstiden. 

Vinderen får ikke at vide, hvorfor han eller hun har vundet, men Magnus’ eget bud på, hvorfor MVP-titlen kom i hus netop nu, skyldes hans nyhedsbrev Power Platform Weekly og hans rolle i organiseringen af konferencen Nordic Summit. 

Hvad får man ud af titlen? 

– Der nogle meget lavpraktiske ting. Du får noget ’MVP-swag’ – nogle t-shirts og forskellige abonnementer. Men det der er den største bonus, det er den information, du får tilgængelig. Som MVP’er får du et hav af informationer fra Microsoft, der er under en NDA (non-disclosure agreement), men jeg kan personligt styre efter det og blive klogere på et produkt, og på den måde styrke mine egne kompetencer. Hvis vi har spørgsmål til, hvordan et produkt går, og hvilken retning det er på vej hen, så har vi en mere direkte vej, MVP’erne er mere direkte knyttet til produktgrupperne inde hos Microsoft. Og så er det jo et godt salgspunkt. De færreste kunder kender titlen, men dem som gør ved, at den kan gøre en forskel, fortæller Magnus. 

Nyheden om at man er blevet udnævnt MVP kommer på mail, og Magnus har stadig den store fejring til gode: 

– Tilfældigvis var jeg ude og skulle spise pizza. Så det blev fejret på den måde. Den rigtige fejring bliver nok til nytår, når jeg samles med en større vennegruppe, 

Hvert år vurderer Microsoft, om titlen fortsat skal gives til den enkelte. Det er altså ikke nok at læne sig tilbage, når titlen først er i hus. Delegate er nu stolte af at have hele fire MVP’ere, da Principal Specialist Erik Ejlskov Jensen, Distinguished Developer Egil Hansen og Distinguished Developer Christian Resma Helle også bærer titlen.

da_DKDanish