Optimer din virksomhed med IoT
Azure

Optimer din virksomhed med IoT

IoT (Internet of Things) er betegnelsen for den teknologi, der gør almindelige fysiske enheder og produkter digitale ved at forbinde dem til internettet. Ved hjælp af sensorer, kan du indsamle specifikke data fra enheder, sende dem videre og udnytte den nye viden til at optimere din forretning og skabe et digitalt univers omkring enheden eller produktet. Det er en teknologi, der allerede er udnyttet i sundhedsvæsenet, i forsikringsbranchen, inden for spedition, transport, produktion og forsyning. Det smarte hjem er også drevet af IoT.

Konkrete eksempler på løsninger med IoT er for eksempel skraldespanden, der automatisk giver besked, når den skal tømmes eller fodertruget i svinestalden, der automatisk giver besked, når der skal fyldes op. Og det er alarmsystemet, der er forbundet til kameraer, termostater og lignende, der automatisk sender besked, når der er brug for opmærksomhed.   

Alle virksomheder kan bruge IoT – udfordringen er at sikre, IoT-projekterne giver reel værdi i forretningen i form af optimerede processer, bedre udnyttelse af ressourcer og bedre bundlinje.    

E-bog

Få de 5 bedste råd fra vores konsulenter

Skal vi optimere din virksomhed?

I Delegate begynder vi altid med at se på jeres behov og jeres mål. Hvor er I på vej hen? Og er der forretningskritiske processer og arbejdsgange, der kan optimeres med IoT? På den måde sikrer vi, at der er sammenhæng mellem jeres mål og den nye teknologi.  

Delegate er tidligere blevet kåret som Digital Transformation Partner af Microsoft for leveringen af en IoT–løsning til en stor global transportorganisation. Løsningen bidrager til løbende optimering af deres skibes performance gennem en interaktiv Microsoft Azure IoT-løsning med brug af Machine Learning visualiseret i Microsofts analyseværkøj, PowerBI.  

“Hos Delegate har vi eksperter, der kan hjælpe dig med at styrke din digitale forretning gennem IoT. Vi hjælper med rådgivning, konfiguration og integration af din IoT-løsning. Vi har desuden et tæt samarbejde med flere producenter af IoT-sensorer. Ring til mig på telefon 53 53 69 59, så starter vi med at se på, hvor I er i dag.” – Morten Fritsch, Director hos Delegate 

Se eksempler på vores løsninger med IoT 

Se nordlys på ren el – Clever 

  • Delegate og Clever har sammen påbegyndt udviklingen af et nyt CPMS, hvor Delegate ved hjælp af Azure-teknologier har leveret en ramme til at forbinde IoT-sensorer til hver enkelt ladestander for at kunne levere dataindsigt til softwareimplementeringer. Læs mere her. 

Optaget, men tomt? 

  • Delegate har skabt en løsning for en kunde, der gør det muligt at se mødelokalers reelle tilgængelighed ved hjælp af IoT-sensorer, der overvåger hvert enkelt mødelokale. Dermed kan man altid se, om et mødelokale reelt er i brug, når det står som optaget – eller om det er tomt, selvom det står som optaget. Læs mere her. 

Kun fantasien sætter grænser for dit IoT-projekt

IoT er smart udnyttelse af data, og uanset branche er mulighederne store. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Vi samlet nogle af de bedste eksempler på, hvordan IoT kan bruges: 

  • IoT-sensorer i vejbelægning bruges til at måle temperaturen i vejen, så der kun bekæmpes glatføre, hvor og når det er nødvendigt. Det sparer ressourcer og skåner samtidig miljøet. Det er en IoT-løsning, der allerede ses i flere kommuner. 
  • Den smarte termostat sørger for, at varmen i huset altid er, som man ønsker. Du kan selv indstille termostaten, så den kun varmer huset op, når der er nogen hjemme. Termostaten kan samtidig måle på, hvor høj frem- og tilbageløbstemperaturen er i dit fjernvarmeanlæg. Der bliver automatisk givet besked til forsyningsselskabet, som kan sænke temperaturen i hele fjernvarmenettet. Det sparer både forbruger og leverandøren for en masse penge. 
  • Alarmsystemer der er forbundet til kameraer, røgalarmer, vandpumpen og hoveddøren, er en af de IoT-løsninger, der både ses i det private hjem, i det offentlige og i de danske virksomheder. Går noget galt, bliver der sendt direkte besked til din telefon eller til en central. 
  • IoT kan også bruges i landbrugsproduktion, hvor sensorer i staldene indsamler data fra fodermaskiner og chip-enheder fra dyrene. Den indsamlede data bruges til at give landmændene et klart overblik, så de kan styre foder, vanding, temperatur og lys, uden at skulle gøre det hele manuelt. Via kunstig intelligens (AI) og Machine Learning (ML) kan den indsamlede data gøre landmanden i stand til at handle, før der opstår problemer. 
  • Et andet meget konkret eksempel på IoT er i forbindelse med flådestyring, hvor brug af IoT-enheder med radiosender og GPS kan give transportvirksomheder og kunder en højere gennemsigtighed med realtidssporing. Ved brug af AI og Machine Learning kan tids- og brændstofforbrug optimeres ved opsamling af data på kørselsmønster og trafikforhold. Det giver kunden mulighed for at konkurrere på pris og service.