Jeg havde helt ærligt ikke set mig selv som konsulent…

Jeg havde helt ærligt ikke set mig selv som konsulent…

- men efter mit første halve år i Delegate, glæder jeg mig nu til at se, hvor fremtiden bringer mig hen.

Jeg kom til Delegate som en del af et nyt AI og ML team, som skulle udvide Delegates profil udover softwareudvikling og integration af Microsoft løsninger. Virksomheden havde længe oplevet en stigende interesse i Artificial Intelligence og Machine Learning fra deres kunder. Kunderne oplevede at besidde store mængder data, som ikke blev udnyttet til dets fulde potentiale i effektivisering af arbejdsprocesser eller forudsigelse af fremtidige valg. Delegate ønskede derfor at indtænke dataanalytikere i konsulentløsningerne for at kunne hjælpe deres kunder med dette, og derfor blev jeg ansat.

 

Jeg startede som Associate Consultant hos Delegate i august 2017 ved siden af mit studie på DTU i Matematisk Modellering og Computing. Jeg havde egentlig aldrig set mig selv have en rolle i et konsulenthus, men mit første halve år i Delegate har både været inspirerende og udfordrende.

David Nyrnberg

David Nyrnberg

Jeg kom til Delegate som en del af et nyt AI og ML team, som skulle udvide Delegates profil udover softwareudvikling og integration af Microsoft løsninger. Virksomheden havde længe oplevet en stigende interesse i Artificial Intelligence og Machine Learning fra deres kunder. Kunderne oplevede at besidde store mængder data, som ikke blev udnyttet til dets fulde potentiale i effektivisering af arbejdsprocesser eller forudsigelse af fremtidige valg. Delegate ønskede derfor at indtænke dataanalytikere i konsulentløsningerne for at kunne hjælpe deres kunder med dette, og derfor blev jeg ansat.

 

Jeg startede som Associate Consultant hos Delegate i august 2017 ved siden af mit studie på DTU i Matematisk Modellering og Computing. Jeg havde egentlig aldrig set mig selv have en rolle i et konsulenthus, men mit første halve år i Delegate har både været inspirerende og udfordrende.

 

Min første opgave var at teste diverse ML værktøjer, da Delegate manglede specifikke løsninger til deres allerede eksisterende kunder. Eftersom meget data behandles som rå tekst, skulle Delegate bruge en algoritme, der kunne håndtere dette, via emnehåndtering. Mit fokus blev derfor; forståelse og implementering af emnehåndtering på dansk, ved brug af Latent Dirichlet Allocation (LDA) algoritmen. Vi lavede proof-of-concept implementering i efteråret 2017, og i starten af 2018 lavede jeg derefter et internt præsentationsforløb sammen med min mentor, Simon. Dette forløb har nu resulteret i interesse hos Delegates kunder, og jeg er derfor inddraget i at forberede eksterne præsentationer. Det er en fornøjelse, så hurtigt at kunne se effekten af mit arbejde.

 

Det at være ny i Delegate har også været en fornøjelse. Alle delegatere var behjælpelige, og man følte sig aldrig glemt bag sit skrivebord. Socialt blev man hurtigt hevet med til bordfodbold i pauserne, og delegaterne sørgede for, at man kom med i fællesskabet ved morgenløb, fælles træning, filmaftener og brætspil events, you name it.

 

Mit første halve år i Delegate har derfor både været inspirerende og udfordrende. Der er tryk på hver uge, men Delegate gør det muligt at afbalancere sine timer efter arbejdspresset på studiet. For Delegate er studiet det vigtigste for studentermedhjælperen, og ved eksamensperioder er det helt normalt for de studerende at tage helt fri, og efterfølgende arbejde ekstra i ferierne eller andre stille perioder. Arbejdet er superrelevant for mit studie, og der er researchtimer indtænkt i min ansættelse. Der er derfor fuld mulighed for at fokusere på det Machine Learning, der skaber den bedste profil for lige præcis min uddannelse.