AI Rådgivning

AI Rådgivning sikrer gennemtænkte og intelligente løsninger

 

Behovet for at styrke forretningen med AI- og datadrevne løsninger er de seneste år vokset stødt, og det vil kun fortsætte i fremtiden. Der er snart ikke et område eller en branche, hvor intelligente løsninger ikke er et essentielt element i konkurrencedygtigheden og kvaliteten af de forskellige produkter og services.

 

Men hvordan kommer du bedst i gang?

 

At udvikle AI- og datadrevne løsninger er komplekst i sig selv. Derfor kan man let glemme at gøre sig klart, hvad det egentlig er, man ønsker at opnå med nye teknologier. For at udvikle intelligente løsninger er jo ikke et mål i sig selv... men et middel til at opnå et grundliggende forretningsmål.

 

Med Delegates AI Rådgivning kan vi sammen bedst muligt sikre, at en målrettet indsats rammer plet. Vi har nemlig den ekspertise og modenhed, der kræves for at hjælpe jer med at afklare, hvor og hvordan I bør starte jeres rejse mod at være mere datadrevne, og hvordan I kan få mest muligt ud af intelligente løsninger.

 

Vores bedste råd: AI er et middel og ikke et mål i sig selv

 

Det vi ofte ser ske i markedet i dag, er at mange selv prøver at tænke nyt ud fra deres data, uden dog at have den nødvendige ekspertise og erfaring. Der er nemlig stor forskel på at arbejde med data på den traditionelle måde med et datavarehus og rapporter, og så det at udvikle AI-drevne løsninger.

 

Det betyder også, at mange allierer sig med data-eksperter, som har et snævert data-fokus, hvorved man får en ”data-først strategi”. De fleste organisationer har i årenes løb indsamlet en række data – enten fordi det var nødvendigt for forretningens processer eller pga. forskellige lovkrav. Disse data eksperimenterer man så med, og udleder nogle use cases, som man kan efterprøve i mindre proof-of-concepts (PoC).

 

Problemet med denne tilgang er, at man fokuserer på midlet frem for målet!

 

I Delegate investerer vi i AI og Kunstig Intelligens fordi vi ser et stort potentiale for rigtig mange af vores kunder. Men vi vil aldrig råde vores kunder til at lave ”AI for AIs skyld”. I stedet anbefaler vi at undgå data-først strategien, hvor man spørger ”hvad kan jeg med mine data?”.  I stedet skal I kigge ind og spørge jer selv: ”Hvad kan vi med vores forretning?”.

 

Kom godt fra start med Delegates AI rådgivning

 

Med fokus på, hvordan I vil bruge intelligente løsninger til at udvikle jeres forretning eller organisation, kan I også tage kontrollen over, hvordan I lader jeres forretning forme og innovere af moderne teknologier. Kort sagt starter vi med at finde de forretningsmål, der skal løftes af AI- og datadrevne løsninger. Når først dette er gjort, kan vi tage et mere afklaret kig på jeres data og vurdere, om de rent faktisk understøtter de udvalgte forretningsmål.

 

Eksempler på konkrete forretningsmål kunne være at:

  • Forudse jeres kunders adfærd

  • Personalisere jeres digitale snitflade

  • Automatisere bestemte opgaver

  • Yde beslutningsstøtte til jeres medarbejdere i bestemte situationer

  • Klassificere og analysere store mængder tekst og dokumenter

Jeres forretningsmål kan selvfølgelig være et helt 6.

 

At komme frem til det eller de rette forretningsmål er en øvelse, der kræver indsigt i jeres forretningsdomæne, forretningsstrategi og datalandskab. Alle medarbejdere med viden om disse områder skal derfor involveres i processen.

 

De medarbejdere, der kender jeres domæne og de forskellige arbejdsgange bedst, sidder inde med vigtig viden, der kan hjælpe med at afklare præcis, hvor i organisationen intelligente løsninger kan gøre en forskel.

 

Ledelsen har med sikkerhed også en strategi som nye tiltag skal tilpasses efter. Ligesom jeres IT-arkitekter og dataansvarlige vil kunne bidrage med indsigt i og adgang til de tilgængelige data. Alle disse områder skal ses i et samlet billede, og vigtigst af alt skal dette billede holdes op mod teoretisk viden og praktisk erfaring med AI- og datadrevne løsninger. Det er den korte beskrivelse af processen for at nå fremt til de rette forretningsmål for lige netop jeres organisation.

 

I Delegate har vi eksperter, som forstår både teknologi og forretning, og som konsulenter kan vi løfte og facilitere den store opgave med at inddrage hele jeres forretning, og derigennem udlede de forretningsmål, som giver mest værdi for jeres organisation.

 

SAMMEN EksekverER VI på jeres forretningsmål

 

Med de rigtige forretningsmål på plads, kan vi sammen tage sigte på at indfri disse ved hjælp af AI og Kunstig Intelligens. Første skridt på vejen er at undersøge om de tilgængelige data kan understøtte de etablerede forretningsmål. Her kører vi typisk kortere PoC forløb, som kan afdække potentialet i jeres data.

 

Delegate har udviklet et projektformat som sikrer, at I med så lille en investering som muligt kan gå et spadestik dybere i jeres data og tage en jordprøve for at søge efter mønstre i data.

 

Hvis de nødvendige mønstre i den data, som understøtter de udvalgte forretningsmål kunne findes, kan I med reduceret risiko investere i den fulde løsning, som vil kunne produktionssættes og tilføre reel værdi til jeres forretning.

 

...Og selv hvis der ikke kan findes de nødvendige mønstre i data, er dette også i sig selv værdifuld viden, som I bør reagere på ved at eksekvere en revideret dataindsamlingsstrategi, som tager udgangspunkt i de nyligt etablerede forretningsmål. På den måde kan I sikre, at den rette data opsamles, så I får etablerer det datagrundlag som kræves for at indfri jeres udvalgte forretningsmål over tid.

 

Innovation skal komme indefra

 

Det sidste afgørende skridt bliver at sikre, at jeres medarbejdere tager godt imod den nye løsning. Vores erfaring er, at intelligente løsninger kan udgøre en særlig udfordring for forankringsprocessen. Derfor er inddragelse af de fremtidige brugere, målrettet kommunikation og den rigtige undervisning en essentiel del af at sikre, at løsningen bliver taget i brug med succes. Vi kan hjælpe jer med og facilitere disse aktiviteter i det omfang, I har behov for.

 

Delegate står for et højt niveau af integritet – også når det kommer til behandlingen af data og introduktionen af intelligente løsninger. Det betyder blandt andet, at Delegates medarbejdere beskæftiger sig med dataetik, og vi har endda kollegaer, som har bidraget til regeringens nye dataetiske anbefalinger via udpegning til den dataetiske ekspertgruppe. Med store kræfter følger et stort ansvar, og vi tror på, at AI- og datadrevne løsninger kan sætte en helt ny dagsorden for vores kunder.

 

Bliv klogere på, hvorfor dataetik er vigtigt for jer som organisation her.

 

VIl du høre mere om DELEGATES AI rådgivning?

 

Vi brænder for gennemtænkte løsninger og ny teknologi, der kan understøtte vores kunders forretningsmål. Vores rådgivning om brug af AI og Kunstig Intelligens tager derfor ALTID udgangspunkt i jeres forretning og jeres strategi. 

 

Send os en besked gennem formularen nedenfor eller kontakt Peter Østergaard, Partner og Direktør, på 20 58 88 38. Vi er klar til at tale AI, når I er!