Portræt – Lars Bo Nielsen

57-årige Lars Bo Nielsen har arbejdet i IT-branchen i mere end 30 år – 20 af dem som leder. Hans ledelsesstil er præget af bløde værdier, som danner rammen om et meningsfuldt arbejdsliv.
Lars Bo Nielsen er Head of Data & AI i Delegate, hvor han har ansvar for Data & AI-strategien. Han leder et team på 18 kolleger og er med til at sikre et globalt samarbejde med mere end 200 Data & AI kolleger i Broad Horizon.
Allerede inden første arbejdsdag modtager en ny kollega Delegates helt egen udgave af Emma Gads Takt og Tone. Heri er Delegates værdier og måde at omgås kunder såvel som kollegaer nedskrevet, og nærvær, gensidighed og anerkendelse er i højsædet. Det nedskrevne værdisæt er en del af Delegates DNA og afspejler også mange af Lars Bo Nielsens grundlæggende menneskelige værdier; for Lars Bo er det afgørende at være en empatisk leder med øje for alles trivsel og udvikling:
”For mig er det vigtigt, at mit team har det godt, for det ligger i min DNA og er med til at skabe mening for mig. Hos Delegate er jeg kommet hjem. Vi har et værdisæt, som reflekterer mange af mine grundlæggende menneskelige værdier, og det gør mig glad, når mine kollegaer trives så godt, at de vil anbefale deres venner at arbejde her.”

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand har de seneste år modtaget stor anerkendelse for sin bløde ledelsesstil, men netop dén var allerede en del af Delegates DNA, da virksomheden blev stiftet for over 15 år siden.

”Vi passer på vores medarbejdere, og vi ser på, hvad vi kan gøre for at spille den enkelte kollega god. Og i ledelsesteamet er vi et fællesskab. Der er ikke nogen ledere, som har et individuelt mål. Vi har et fælles mål,” forklarer Lars Bo.

I 2022 vandt Delegate titlen som årets Data & AI Partner ved Microsoft Partner Awards. En titel der understreger, at tung faglighed og sunde værdier sagtens kan gå hånd i hånd:

”At vi kan levere tårnhøj faglighed samtidig med, at vi arbejder ud fra gode, menneskelige værdier, gør mig både superglad og meget stolt.”

Det er dog stadig i de nære relationer, at Lars Bo oplever, hans arbejde virkelig giver mening – for eksempel til det ugentlige teammøde:

”Hver torsdag har vi teammøde. Og den energi og stemning der er på sådan et møde, den er så fed. Jeg bliver høj, når en kollega roser en anden kollega. Senest har en af vores studerende lavet en mega god video, hvor han har dokumenteret sit arbejde og dialog med kunden. Og alle i rummet roste videoen til skyerne. Den åbenhed og synergi, der er i teamet i den situation, den gør mig høj.”

Efter 33 år i IT-branchen har Lars Bo prøvet det meste, og han ved derfor, hvorfor han sætter sig ind i sin bil og kører en time og 20 minutter fra bopælen i Kolding til Delegates kontor i Aarhus:

”At møde mennesker, som værdimæssigt passer til mine grundlæggende værdier, og mærke energien fra mine kollegaer – det er derfor, jeg kommer på arbejde. Dét er fedt!”

Nysgerrig på en karriere i Delegate?

da_DKDanish