Kvinder i IT: Kia Boesen Thomsen

”IT handler om at skabe værdi for brugerne”

Kia Boesen Thomsen har læst en Diplomingeniør i Sundhedsteknologi og sidder i dag som Consultant i Delegates team for Data & AI.

I gymnasiet var Kia Boesen Thomsen sikker på, at hun skulle læse medicin, men i stedet valgte hun at læse en diplomingeniør i Sundhedsteknologi, som kombinerer elektronik og IT med sundhedsfaglig viden og forståelse:

”Jeg har en stor interesse for kroppen og hele sundhedsdomænet, så Sundhedsteknologi tiltalte mig, fordi uddannelsen både har vægt på det tekniske og samtidigt det kommunikative mellem sundhedsfolk og IT.”

Og netop samspillet mellem menneske og teknologi var noget af det som tiltrak Kia til studiet, men det var ikke uden forbehold, at hun valgte en teknisk uddannelse:

”Da jeg skulle vælge uddannelse, var jeg usikker på, om det nu alligevel ville blive for teknisk til min smag. Jeg havde ikke nogen erfaring med at kode, men jeg fandt hurtigt ud af, at det var der heller ikke nogen forventning om, og jeg blev hurtig fortrolig med programmering allerede på 1. semester.”

”Jeg synes, det er mega fedt, at jeg både kan nørde i det tekniske og bygge noget kompliceret logik, men også være med til at definere arkitekturen, snakke med kunderne og få projektet til at køre rundt. Jeg får lov til at tage en masse ansvar og initiativ og får lov til at prøve nye opgaver, hvilket gør det spændende at gå på arbejde hver dag.”
Fra Sundhedsteknologi til Data & AI

Som Consultant i Delegates Data & AI-team har Kia ikke længere en sundhedsfaglig vinkel på sit arbejde, i stedet hjælper hun kunder med at skabe dataplatforme:

”Jeg er med til at hjælpe vores kunder med at få mest muligt ud af deres data – eksempelvis ved at hjælpe dem med at understøtte deres forretning og opnå vækst ved at få indsigter gennem data. Og så er jeg både teknisk med til at bygge dataplatformen, hvor vi samler forskellige datakilder, transformerer og modellerer data, og så er jeg også meget med inde over kommunikationen med vores kunder og afklaringen af, hvad deres behov er.”

Og det er forskelligheden i Kias opgaver, som gør hendes arbejde spændende:

”Jeg synes, det er mega fedt, at jeg både kan nørde i det tekniske og bygge noget kompliceret logik, men også være med til at definere arkitekturen, snakke med kunderne og få projektet til at køre rundt. Jeg får lov til at tage en masse ansvar og initiativ og får lov til at prøve nye opgaver, hvilket gør det spændende at gå på arbejde hver dag.”

Hvor Kia selv var nervøs for, at uddannelsen til Sundhedsteknologi var for teknisk, oplever hun, at det er vigtigt at afkræfte eventuelle misforståelser om det at arbejde med IT og understreger vigtigheden af IT-løsninger, der skaber reel værdi og understøtter kundens behov:

”IT handler ikke bare om at bygge noget IT. Det handler om at bygge noget IT, der rent faktisk skaber værdi for brugerne. Det nytter ikke noget, at vi bygger en super smart rumraket, hvis der ikke er nogen, der skal bruge en rumraket. Det er vigtigt at have brugerne i fokus og afklare deres behov løbende. Og så er der jo så mange grader af involvering i det tekniske, hvor man kan vælge at gå all-in i det tekniske eller vælge at være mere med inde over dialogen og afklaringen med kunden.”

Hvad vil du sige til en kvinde, som overvejer at søge ind i IT-branchen?

”Du skal ikke være bange for, at man sidder nede i en kælder og udvikler og aldrig ser dagslys. IT handler rigtig meget om kommunikation og samarbejde, og hvis man synes, at kommunikation er spændende, så tror jeg også, at man vil synes, at IT er spændende.”

IT skaber reel værdi

da_DKDanish