Kvinder i IT: Elisabeth Niemeyer Laursen

”Jeg var sikker på, jeg skulle være smykkedesigner”

Elisabeth Niemeyer Laursen har læst Software (Civilingeniør) på Aalborg Universitet, hvorefter hun fortsatte i en fuldtidsstilling som Associate Consultant i Delegate og senere blev forfremmet til Consultant.

Det var slet ikke planen, at Elisabeth Niemeyer Laursen skulle gå IT-vejen. Hun havde nemlig blikket rettet mod en helt anden karriere:

”Jeg var sikker på, at jeg skulle være smykkedesigner, men det kunne man ikke komme i studiepraktik som i gymnasiet. Jeg har så altid været god til matematik, så i stedet gik jeg i den helt anden retning og meldte mig til introdage på IT på AAU. Der sad vi så i tre dage og programmerede inde i et forelæsningslokale. Det var ikke noget vildt, men der var jeg bare sikker på, at det var det, jeg skulle læse,” fortæller Elisabeth.

Overgangen fra gymnasiet til universitetet bød på flere forandringer, for på gymnasiet gik Elisabeth i musikklassen, hvor langt størstedelen af klassen bestod af kvinder, mens det på Software-studiet var stik modsat: Her startede de 225 studerende, hvoraf de 14 var kvinder:

”Det er lidt noget andet, der bliver snakket om på et studie med så mange mænd frem for kvinder. Men jo længere man kommer i studieforløbet, jo mindre lægger man mærke til fordelingen af mænd og kvinder.”

”Jeg var sikker på, at jeg skulle være smykkedesigner, men det kunne man ikke komme i studiepraktik som i gymnasiet. Jeg har så altid været god til matematik, så i stedet gik jeg i den helt anden retning og meldte mig til introdage på IT på AAU. Der sad vi så i tre dage og programmerede inde i et forelæsningslokale. Det var ikke noget vildt, men der var jeg bare sikker på, at det var det, jeg skulle læse.”
Konsulent på fuld tid

En god ven og en tilfældighed førte til, at Elisabeth allerede på sin kandidat blev tilknyttet Delegates kontor i Aalborg som Associate Consultant i teamet for Business Applications. I dag sidder hun i samme team, men med base på Delegates kontor i Virum.

Her arbejder hun hovedsageligt med Microsoft Dynamics 365 og Power Platform, hvor hun hjælper kunder med at holde styr på deres forretning ved at skrive kode, der håndterer kundens specifikke forretningsprocesser.

”Som konsulent er jeg også en del af det knapt så tekniske arbejde, såsom konceptudvikling, design, afklaring af kundens ønsker og behov samt opkvalificering af kundens egne folk. Kort sagt, alt det andet som også giver værdi ude hos kunden. Noget af det fedeste ved at være konsulent er netop, når noget, jeg laver eller foreslår, gør en væsentlig forskel for kunden.”

Mens Elisabeth sidder med på forskellige projekter, har hun også en del kundekontakt i forbindelse med opgaver i teamet for Business Continuity:

”Oveni mine opgaver i Business Application, så sidder jeg også på en BC-aftale med en af vores kunder. Her er det min opgave at løse de opgaver og udfordringer, kunden har med det leverede system. Det betyder også, vi har en ret tæt dialog, mens opgaverne står på.”

Ligesom på studiet, er kvinderne i undertal i Delegate, men Elisabeth ser det ikke som et problem:

”Delegate er gode til at samle de kvinder der er, for eksempel i forbindelse med vores kvindenetværk. Men for mig er det lige så vigtigt bare at vide, at der er nogle kvinder i virksomheden – vide hvor de sidder og hvem de er – så man altid har muligheden for at række ud. Selvfølgelig er det vigtigt med kvindelige forbilleder, men for mig kan et forbillede lige så vel være en mand.”

Hvad vil du sige til en kvinde, som overvejer at søge ind i IT-branchen?

”Inden jeg startede på mit studie, havde jeg nok den fordom, at når man arbejdede med IT, så var dagene lidt ensformige og gik med at sidde foran computeren. Under studiet gik det dog op for mig, hvor bredt IT er, og hvor mange forskellige opgaver der kan være, og det er rigtig fedt. I forhold til alt det med at kode, så havde jeg ikke selv de bedste forudsætninger. Jeg havde ikke programmeret inden studiestart, men det lærer man på studiet som en del af undervisningen. Så hvis man har en eller anden lille interesse indenfor IT-området, så synes jeg man skal give det et skud – man kan sagtens lære det.”

da_DKDanish