European Energy: Effektiv understøttelse af projekt- og porteføljestyring

European Energy er en dansk virksomhed, grundlagt i 2004, der udvikler vind– og solenergiprojekter.

Delegate har hjulpet European Energy med at skabe en strategisk løsning til effektiv understøttelse af projekt- og porteføljestyring linket med central styring af dokumenter og kontrakter med PPM.

Se videoen hvor Maja Rasmussen, Deputy Head of Projects, Jens-Peter Zink Executive Vice President og Kristian Høeg Madsen Head of Business Development fortæller om værdien af deres nye løsning, samt hvorfor de valgte Delegate som samarbejdspartner.

European Energy udvikler vind- og solenergiprojekter og er for nyligt begyndt at arbejde med Power-to-X, altså omdannelse af overskydende elektricitet til flydende brændstoffer. Udviklingen betyder, at virksomheden har behov for en bedre projekt- og porteføljestyring.

European Energy havde brug for en ny projekthåndterings- og porteføljeløsning samt et nyt værktøj til deres dokument- og kontraktstyring. European Energy oplever en kraftig vækst, både i forhold til størrelsen af projekter, antallet af projekter og ikke mindst den geografiske spredning af energiparkerne. De ledte efter et værktøj til portefølje- og projektstyring. Dermed var det strategisk for European Energy at få en IT-løsning, hvor alt var samlet ét sted.

“Hvorfor skulle vi have en ny løsning? Det skulle vi, fordi kompleksiteten stiger, og det gør vores pipeline også. Så for at håndtere en øget kompleksitet og flere og større projekter, havde vi brug for en kvalificeret base til at håndtere den voksende kompleksitet i vores projekter.”

– Maja Rasmussen, Deputy Head of Projects hos European Energy

For European Energy var succes ensbetydende med: 

– En værdifuld for-analyse til at definere løsningsmuligheder og omfang som sikrede en optimal projektstart 

– Et tæt og agilt samarbejde ved hjælp af Teams og Azure DevOps for gennemsigtighed 

– Ægte engagement og professionalisme fra European Energys ledelse og nøgleprojektdeltagere 

– Et håndterbart og brugervenligt værktøj til projektstyring og porteføljestyring.

Løsningen skulle levere følgende funktioner: 

– PPM-løsning, der understøtter projektledelse fra idé til projektafslutning og giver fuldt overblik over projekter og porteføljer mht. fremdrift, økonomi, risikohåndtering mv. 

– Sammenkædning af projekter med projektdokumenter som giver optimal brugervenlighed (projektstyring og porteføljestyring) 

– Automatisk oprettelse af projektteamwebsteder med styret dokumenthierarki og foruddefinerede skabeloner 

– Automatisk tagging ved dokumentupload og adgang fra både Teams og SharePoint 

– Minimering af Excel-ark. 

“Nu har vi et stort antal af projekter, som vi kan følge mere eller mindre ”live”. Vores nye løsning understøtter ligeledes vores dokumenthåndtering herunder vores kontrakter.”

– Kristian Høeg Madsen, Head of Business Development hos European Energy

“Tidligere havde vi flere forskellige platforme som håndterede det, som vi nu har en samlet platform til at håndtere. Vi havde mange forskellige Excel-ark og mange forskellige platforme, hvor forskellige projektledere styrede efter deres egne modeller. Vi flyttede rundt på data. Vores nye løsning har ”sandheden” et samlet sted.”

– Maja Rasmussen, Deputy Head of Projects hos European Energy

Delegates løsning til European Energy er leveret i tæt samarbejde med vores søsterselskab i The Digital Neighborhood, Projectum.

“Tidligere havde vi flere forskellige platforme som håndterede det som vi nu har en samlet platform til at håndtere. Vi havde mange forskellige Excel ark, og mange forskellige platforme hvor forskellige projektledere styrerede efter jeres egne modeller. Vi flyttede rundt på data. Vores nye løsning har ”sandheden” et samlet sted.”
– Maja Rasmussen, Deputy Head of Projects hos European Energy
Vil du kontaktes?
Udfyld formularen

Vi vil hellere end gerne hjælpe jeres organisation. Udfyld formularen, så tager vi kontakt til dig hurtigst muligt.

Sten Grønning, Business Development Manager

sgn@delegate.dk
+45 27 64 68 44

Seneste cases

Start dit næste projekt med os

da_DKDanish