Shukriya Bile: Fra sygeplejerske til softwareingeniør

11. januar 2024

Shukriya Bile er Associate Consultant i Delegate og læser til softwareingeniør på 5. semester. Men modsat hendes studiekammerater, har hun allerede færdiggjort én uddannelse og har otte års erfaring som sygeplejerske med i bagagen.

I 2011 blev Shukriya Bile færdiguddannet sygeplejerske og arbejdede de efterfølgende otte år som sygeplejerske. Men løbende blev hun mere og mere overbevist om, at hun skulle noget andet:

– Mens jeg arbejdede på et plejehjem, skulle vi have et nyt journalsystem, og her fik jeg en spirende interesse for IT og følelse af, at det kunne være spændende at lave noget andet. Jeg havde i længere tid gået med en drøm om at hjælpe mennesker på en anden måde end gennem sygeplejefaget.

Mens ønsket om et karriereskifte voksede, og tanken om en fortsat fremtid som sygeplejerske blev mindre, var udsigten til at gå fra fuldtidsløn til SU den primære årsag til, at hun ikke tog springet tidligere. Men hendes interesse for software blev kun større, og fik hende i sidste ende til at lave en helt ny plan for sin videre karriere.

“Noget, jeg har taget med fra sygeplejefaget, er at skabe gode relationer, og hvordan man kommunikerer med alle typer af mennesker. Det er måske ikke det første man tænker, når man siger ”IT”, men det rigtig vigtige egenskaber at have – ikke mindst i Delegate, hvor der er et stort fokus på gode, sociale relationer til kolleger såvel som kunder.”

Shukriya Bile
Associate Consultant, Delegate

Fra tanke til handling

Shukriya er gift og har fire børn, så overgangen til igen at være studerende har krævet planlægning:

– Heldigvis har min mand et godt arbejde, og på den måde har det været muligt at indrette os sådan, at jeg kunne gå i gang med en ny uddannelse. Men det har krævet, at vi har skulle finde nye, gode rutiner. Softwareteknologi er en svær uddannelse, og når man har fire unger, så er det selvfølgelig en ekstra udfordring.

Da hun på 5. semester skal i praktik, stifter hun første gang bekendtskab med Delegate og titlen som ’Danmarks bedste arbejdsplads for kvinder’.

– IT-branchen er mandsdomineret, så for mig var det motiverende at opleve en arbejdsplads der også havde fokus på den udfordring, og det var helt sikkert noget som tiltalte mig. Sidenhen har jeg så også fået bekræftet, at Delegate er et rigtig godt sted at være – også når man har børn. Jeg har fri, når jeg har fri, hvor jeg som sygeplejerske nemt kunne ende med at arbejde over eller skulle arbejde i weekenden.

Fortryder ikke sin alternative karrierevej

Ti år efter hun afsluttede uddannelsen som sygeplejerske, valgte Shukriya at påbegynde en ny og helt anderledes uddannelse, og til vinter 2025 er hun færdiguddannet Softwareingeniør:

– Jeg har aldrig fortrudt mit valg om at uddanne mig og arbejde som sygeplejerske. Det har givet mig nogle vigtige kompetencer, jeg ikke ville have været foruden. Der er ikke noget, jeg ville gøre om, for det har været med til at forme den person, jeg er i dag.

Og Shukriya oplever, at hun kan bruge mange af sine erfaringer som sygeplejerske i hendes arbejde i IT-branchen:

– Noget, jeg har taget med fra sygeplejefaget, er at skabe gode relationer, og hvordan man kommunikerer med alle typer af mennesker. Det er måske ikke det første, man tænker, når man siger ”IT”, men det er rigtig vigtige egenskaber at have – ikke mindst i Delegate, hvor der er et stort fokus på gode, sociale relationer til kolleger såvel som kunder.

Denne vinter afslutter Shukriya sin praktik i Delegate og fortsætter som Associate Consultant, mens hun færdiggør sit studie på Aarhus Universitet.

da_DKDanish