Thyge Skødt Steffensen: Fra praktikant til fastansat i Delegate

21. december 2023

Thyge Skødt Steffensen begyndte i 2020 som praktikant i Delegate, og efter et halvt års praktik skiftede han til en deltidsstilling som Associate Consultant – en rolle han varetog indtil for nyligt, hvor han blev fastansat i Delegates Azure-team. Overgangen fra studieliv til arbejdsmarkedet har derfor været ret ligetil.

Da 25-årige Thyge Skødt Steffensen i sommer færdiggjorde sin kandidat i Informationsteknologi på DTU, stod han fra dag ét med et eksamensbevis i den ene hånd og en fuldtidskontrakt i den anden, og det var en særdeles velkendt arbejdsplads, han mødte ind på. For selvom Thyge er nyuddannet, har han snart været en del af Delegate i fire år, i første omgang som praktikant.

Under sin praktik var han involveret i projekter ved Folkekirkens Nødhjælp, hvor han arbejdede med både Dynamics og Azure:

– Jeg sad primært som udvikler, og til sidst i praktikforløbet fik jeg så nogle opgaver, hvor jeg også var med til at designe løsningen.

Det var med til at give ham en dybere forståelse af, hvordan man implementerer og udvikler løsninger, der adresserer specifikke udfordringer.

Thyges praktikperiode og efterfølgende tid som Associate Consultant har gjort overgangen fra studerende til fastansat gnidningsfri. Gennem sine tre år som studentermedhjælper, har han gradvist påtaget sig mere ansvar og komplekse opgaver, som har skabt en glidende overgang til at arbejde fuldtid, og det største skifte har været en tilbagevenden til en femdages arbejdsuge, kombineret med den frihed, det indebærer at have fri i weekenderne og aftenerne.

”Det at komme ud på arbejdsmarkedet er for mange nok hårdt de første to-tre måneder, fordi der er så mange nye indtryk, men jeg har kunne springe over den indledende onboarding-proces og hurtigt blive en produktiv del af teamet.”

Thyge Skødt Steffensen
Consultant, Delegate

På sin første arbejdsdag som fastansat havde han allerede en forståelse for Delegates arbejdsmiljø, kultur og opgaverne, hvilket fjernede mange af de udfordringer, nyuddannede kan stå overfor:

– Det at komme ud på arbejdsmarkedet er for mange nok hårdt de første to-tre måneder, fordi der er så mange nye indtryk, men jeg har kunne springe over den indledende onboarding-proces og hurtigt blive en produktiv del af teamet.

Thyge har set frem til de nye muligheder og udfordringer, hans fastansættelse ville bringe:

– Men den største forskel er nok, at jeg får mere i løn,” siger Thyge med et smil om hans forventninger til livet som fastansat.

Hør mere om, hvordan det er at være ung i Delegate i denne video med Thyge, som er optaget, da han stadig var studerende:

da_DKDanish