Kvinder i IT: Frida Andreasen

19. januar 2023

”Jeg vil forbedre den digitale arbejdsdag for en masse mennesker”
Der er mange veje ind i IT-branchen, og for Frida Andreasen lå det ikke i kortene, at hun med en kandidat i Biblioteks- og informationsvidenskab skulle få en karriere indenfor netop IT. Men det ændrede internettets opblomstring i slutningen af halvfemserne på, og i dag arbejder Frida som Managing Consultant i Delegate i Modern Workplace-teamet.

“I forbindelse med min kandidat stiftede jeg først bekendtskab med hjemmesider og så med intranettet, og jeg blev fuldstændig forelsket i intranet, og hvordan man kunne arbejde med det i virksomheder.”

Og selvom en kandidat i biblioteks- og informationsvidenskab i dag ikke umiddelbart lyder som den oplagte vej ind i IT-verdenen, gør Frida Andreasen dagligt brug af sin uddannelsesbaggrund i sit arbejde som Managing Consultant i Delegate:

”Min faglighed er jo funderet i teorier om, hvordan vi tager store mængder af information og sætter dem i system, så vi kan finde dem igen. Så jeg ved rigtig meget om, hvordan man opbygger en god informationsstruktur, hvordan søgning fungerer, hvordan man opbygger en taxonomi osv. Og så er jeg ekstremt struktureret i min tilgang til mit arbejde. Det er en kæmpe fordel, både som projektleder og når man som løsningsansvarlig skal have overblik over løsningen,”

Frida Andreasen
Managing Consultant, Delegate

Som nyuddannet får Frida job på Bispebjerg Hospital, hvilket bliver startskuddet på hendes karriere indenfor IT. På Bispebjerg får hun nemlig til opgave at stå for hospitalets første intranet og vedligeholde hospitalets hjemmeside:

”Jeg er helt nyuddannet, så de tager en chance med mig. For at komme i betragtning til jobbet, skulle man kunne HTML – hvilket jeg overhovedet ikke kunne – men jeg fik alligevel sagt, at det kunne jeg godt. Så jeg fik jobbet, og måtte ud at købe bøger og læse op i en fart og lære HTML, ” griner Frida, som mere eller mindre har arbejdet med intranet lige siden.

Det er blandt andet blevet til syv år i ingeniørvirksomheden Haldor Topsøe, hvor Frida som intranet manager havde ansvaret for at opbygge og udrulle et globalt intranet til kontorer i ti lande. Et tæt samarbejde med kolleger i it-afdelingen gjorde, at Frida lærte mere og mere om SharePoint og IT-arkitektur og efterhånden fik lyst til være mere involveret i it-løsningerne, end hun kunne i sin stilling i kommunikationsafdelingen.

En ny rolle som konsulent

Undervejs har hun fået to børn, og på et tidspunkt begynder hun at overveje muligheden for at blive konsulent – noget hun ellers er gået langt udenom gennem mange år:

”Jeg havde en forestilling om, at det krævede meget fleksibilitet fra min side af i forhold til mødetider. Jeg tænkte ikke, det ville hænge sammen med at hente og bringe mine børn. Men her er Delegates koncept ”Work from Anywhere” jo en gave. Jeg synes, det er så fantastisk, at jeg bare kan beslutte, jeg arbejder hjemme i dag, for det passer mig bedst – uden først at skulle aftale det med min chef.”

Et stillingsopslag som digital projektleder i Delegate får hende overbevist om, at tiden er rigtig til at prøve konsulentrollen. Det første år arbejder hun primært som projektleder, mens det i dag er hendes funktion at være konsulent indenfor Modern Workplace:

”Jeg kan rigtig godt lide at være projektleder, men i den rolle har man sjældent indflydelse på selve løsningen. Det er noget af det, jeg brænder for. Jeg vil forbedre den digitale arbejdsdag for en masse mennesker. Det handler både om at være med til at få afdækket, hvad det er for et behov, kunden har, og at være med til at sætte nogle løsninger sammen, der gør, at det bliver lettere og måske sjovere at være ansat.”

Som Managing Consultant i Delegate har Frida en bred opgavebeskrivelse:

”Jeg er både involveret i de indledende samtaler med potentielle og nye kunder og efterfølgende i leverancen. Min opgave består meget i at snakke med kunderne, og få en fornemmelse af, hvem de er, og hvordan vi kan hjælpe dem. Jeg holder rigtig mange workshops. Hvis det er SharePoint-projekter, hjælper jeg med at opsætte og konfigurere løsningen, mens mine udvikler-kolleger tager sig af integrationer og anden udvikling. I andre projekter har jeg projektlederrollen. Jeg følger nøje med i, hvad der kommer af nye funktioner og produkter fra Microsoft, så jeg kan rådgive vores kunder bedst muligt.”

Hvad vil du sige til en kvinde, som overvejer at søge ind i IT-branchen?

”At det er den fedeste branche overhovedet, fordi det er her, det rykker! Vi har ingenting set endnu i forhold til digitalisering, så der kommer til at ske så mange sjove ting fremover, som jeg i hvert fald glæder mig til at være en del af. Husk at der er mange veje ind i IT, og vi har ikke kun brug for programmører. Vi skal jo lave gode løsninger til de mennesker, der skal bruge dem, så vi har brug for forskellige kompetencer.”

da_DKDanish